Volosožarová s Trankovom si vybojovali zlato na MS v Londone

16.03.2013 Celý región

London 15. marca (TASR) - Ruská krasokorčuliarska dvojica Tatiana Volosožarová, Maxim Trankov si vybojovala zlaté medaily na majstrovstvách sveta v kanadskom Londone v kategórii športových dvojíc.

Úradujúci európski šampióni viedli poradie športových dvojíc po krátkom programe, svoj triumf s 225,71 b spečatili po piatkových voľných jazdách.

"Znamená to, že môžeme bojovať o zlato na budúcoročných olympijských hrách v Soči a opäť získať pre Rusko najcennejší olympijský kov," povedal pre agentúru Reuters Trankov.

Volosožarová s Trankovom ukončili dvojročné kraľovanie svetových šampiónov z Nemecka - Aľony Savčenkovej a Robina Szolkowyho, ktorí obsadili tentoraz striebornú pozíciu. Z bronzovej medaily sa tešia domáci zástupcovia Meagan Duhamelová a Eric Radford. Pre dvojicu je to premiérová medaila z majstrovstiev sveta.

Športové dvojice - výsledky:

1. Tatiana Volosožarová, Maxim Trankov (Rus.) 225,71 b., 2. Aľona Savčenková, Robin Szolkowy (Nem.) 205,56 b., 3. Meagan Duhamelová, Eric Radford (Kan.) 204,45 b., 4. Kirsten Mooreová-Towersová, Dylan Moscovitch (Kan.) 199,50 b., 5. Pchang Čching, Tchung Ťien (Čína) 194,64 b., 6. Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov (Rus.) 191,59 b.
 

Vyberte región